Na sklence v Dynamu

Cesta městem mě vedla Pštrosovou ulicí. Nedalo mi, abych se nezastavil v Dynamu, restauraci, kterou jsme někdy před pěti lety vytapetovali. Jak to tam dnes vypadá? Mají ještě naše tapety? Zvědavě jsem vstoupil.

 

Dynamo na mě dýchlo klidnou odpolední atmosférou. Venku ostré jarní slunce, vepředu prázdno, až na stůl štamgastů – galeristi a umělci na svém nekonečném zasedání. V hlavním sále dojídá pozdní oběd manželský páreček. Tichá hudba. Mezi poledním a večerním šrumcem je tu slastný klid.

 

 

Tomáš Šmídek, majitel Dynama


Dynamo otevřelo před 19 lety a byl to výjimečný podnik. Interiér navrhli Olgoj Chorchoj. Tenkrát byste v Praze pěkné interiéry restaurací spočítali na prstech. Jak šel čas, dospěl pan Šmídek, majitel restaurace, k potřebě prostor restaurace znovu oživit, revitalizovat. Ovšem při zachování nábytku. Volba padla na tapety a na Lavmi.
V lístku hledám něco vegetariánského a spadne mi brada. Podívejte: od portobello burgra, přes quesadillu s lilkovým chutney, carpaccia z řepy až po biftečky z uzeného tempehu. Radost moderní evropské nemasové kuchyně. Vysoké stropy přejí velkým vzorům. Můžu soudit Lavmi produkci? S pětiletým odstupem myslím ano. Podle mně to stále funguje a člověk se tu cítí moc dobře.

 

 

 


Dal jsem si quesadillu s tempehem, s panem Šmídkem vypil sklenku bílého, a šel lehkým krokem o dům dál. Bylo to prima odpoledne a čerta záleží, že zrovna padla vláda.

Jan

www.dynamorestaurace.cz

 

Jan Slovák / zakladatel Lavmi

jan@lavmi.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *