Zpomalit…

Miluju změnu. Díky ní se posouvám kupředu. Je pro mě základní hybnou silou, je vlastně životem samotným. I když se změnou občas nenaplní moje očekávání, baví mě to dobrodružství, opustit stereotyp a něco udělat jinak. A když změna, tak hned! To snad dá rozum.

Na jaře jsem, po velmi dlouhé době, sama sobě „dovolila“ nepracovat. Odjela jsem na dovolenou a nic tam nedělala, dokonce ani nečetla. Jen jsem tak postupně opouštěla myšlenky na to, co všechno musím zařídit, udělat a odevzdat. Krásný to bylo. A nový taky. Teprve když si člověk vyprázdní hlavu, můžou přicházet nové podněty.

Moje současné téma je zpomalení – změna dynamiky. Přiznávám, že pro mě „běžkyni“ je to velká výzva, něco, co se realizuje velmi těžko.

 

 

Když táhnu Bruna z družiny za neustálého pohánění, že něco nestihneme, cítím, jak je to bláznivé. Tlak na nás všechny je velký a nesnesitelný, ovlivňuje naše vztahy, rodinu i zdraví. Vnímáte to asi stejně. Proto mě ten luxus nespěchání, vychutnávání si chvilek, které jsem dříve nedokázala ani zaznamenat, začal tolik zajímat. Proto chci být rebelem a učit se nespěchat. Nechrlit novinky jen proto, že nám vládne materialismus a konzum. Přeju si dělat věci, které přinesou zážitek, zážitek, který vás třeba taky zpomalí.

Naše poslední kolekce Nobody at home mi tuto impresionistickou náladu navozuje a mně se v ní zalíbilo. Chtěla jsem do interiéru vnést atmosféru zpomalení, klidu, času, „kdy nikdo není doma“ a jsme jen sami se sebou. Ta krásná tichá chvíle zalitá sluncem vás zcela pohltí a nabije tak hodně, jak jen to dovolíte. Je to pořád změna, ale ne rychlá a dynamická, ale změna ke klidu a tichu, k jeho vnímání.

 

 

 

 

 

Přeju vám hodně inspirace a dlouhé, klidné, pomalé jaro.

Babeta

 

Babeta Ondrová / zakladatelka a designérka Lavmi

babeta@lavmi.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *