Zvládneme to sami?

Otázka, kterou slyšíme v našem obchodě denně: „Máme si objednat tapetáře, nebo to zvládneme sami?“ Odpověď není jednoznačná. Každá varianta má své klady i zápory. Dnes vám pomůžeme se rozhodnout.

 

Sami

Milujete ten vítězný pocit při pohledu na vlastnoručně dokončené dílo, při němž vás nadnáší slastné uspokojení? Máte čas a chuť? Pak je rozhodnuto.
Předpokladem úspěchu je ovšem hladká a rovná zeď, jen taková je připravená pro tapetování. Také zvažte, jestli není plocha příliš velká, tvarově komplikovaná, či jinak speciální. Když ne, pusťte se do toho! Štafle buď máte, nebo si půjčíte, další náčiní pořídíte v hobbymarketu v řádu stokorun.

 

Tapetář

V rukou mistra je proměna rychlá a vy se můžete kochat tím, jak mu to jde od ruky. Metr čtvereční tapetování vás bude stát od 100 do 300 Kč. Některé firmy mají vše v ceně, u jiných se musíte na kalkulaci předem informovat.
Potíž může nastat s termíny. Opravdu dobrý tapetář se dřív než za týden, deset dnů, neobjeví. Spíše si počkáte až dva týdny. Někteří se přijedou podívat předem, jiní se objeví a jdou rovnou na věc.

 

Ať už s tapetářem nebo bez něj, s tapetováním neotálejte. Proč? Jde o tři radosti:

první radostí je „vybírání tapety“, druhou „nákup“. Třetí radost přichází, když je vytapetováno! Někdy se stane, že koupená tapeta skončí v doma v garáži a na něco čeká, a nikdo vlastně neví na co. Bez té třetí radosti, jsou ty dvě předchozí k ničemu. Teprve až na zdi se tapeta stává radostí největší – vaším splněným snem.

 

 

Pokud jste se rozhodli tapetovat sami, pracovný postup a videonávod „Jak tapetovat vliesové tapety Lavmi“ najdete zde:

https://www.lavmi.cz/jak-tapetovat-vliesove-tapety

 

Jan

 

Jan Slovák / zakladatel Lavmi

jan@lavmi.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *